Wielkanoc z wędlinami Hańderek Wielkanoc to wyjątkowy świąteczny czas, kiedy na stole musi być obficie. Po długiej nieobecności powracają na nie jaja zdobione różnymi technikami oraz przede wszystkim mięsa w przeróżniej
Informacja prasowa 5.10.2016 r.Gerhard Lohfink, „Jeśli nie dzisiaj, to kiedy?”, liczba stron: 248 , cena: 25,00 zł, ISBN: 978-83-7516-933-1Nieoczywiste myśli o Bogu i świecieJeśli nie dzisiaj, to kiedy? to duchowe przemyśl
Data publikacji: 2017-12-18 , 06:27Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Grażyna Wolszczak święta najczęściej spędza poza domem. Od męczących przygotowań ważniejsza jest radość ze spotkania z bliskimiKategoria: Gwiazdy,
Data publikacji: 2018-12-12 , 06:22Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Dorota Wellman: Nie musimy zrobić 12 potraw i wypastować wszystkich podłóg. Nie popadajmy w paranojęKategoria: Gwiazdy, LIFESTYLEDziennikarka jest zwole
Św. Stanisław Papczyński – rok po kanonizacji5 czerwca 2016 roku papież Franciszek ogłosił Założyciela Zgromadzenia Księży Marianów świętym Kościoła katolickiego. Od tego czasu kult św. Stanisława Papczyńskiego roz
Informacja prasowaPoznań, 29 listopada 2017 r.Przed nami czas rodzinnych spotkań przy wigilijnym stole, a następnie wyjątkowa zabawa sylwestrowa. Wielu kobietom w tym okresie sen z powiek spędza kwestia stylizacji, a konkretnie
Pierwsze samodzielnie upieczone ciasteczka, zupa podana w ulubionej misce, niezapomniany aromat owoców zebranych na działce – to właśnie zapachy i smaki zapamiętane z dzieciństwa budzą najpiękniejsze wspomnienia. Rodzinne prz
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 22 czerwca 2020 r.Relacja córki z ojcem – jak wpływa na dorosłe życie kobiety?Córeczka tatusia – choć niektórym to określenie kojarzy się negatywnie, to w rzeczywistości każda z dziewczyn c
Niedoceniany, a nieodłączny element Wielkanocny– chrzan w różnych postaciachTradycja wielkanocna kojarzy nam się przede wszystkim z kuchnią, a co za tym idziez klasycznymi dla tych świąt daniami. Puszyste babki, aromat
Warszawa, 23.12.2020 r.Fafernuchy najdziwniejszą nazwą lokalnej potrawy – tak uznała ponad połowa respondentów badania „Polacy i kuchnia regionalna”. Tradycyjna kuchnia polska przeżywa odrodzenie – aż 85% Polaków lubi