Słodkie bakaliowe inspiracje na święta!Niektóre z ciast robimy na co dzień, niektóre tylko w okolicach świąt Bożego Narodzenia. Jeśli tak jak my uwielbiacie pieczenie ciast i ciasteczek, przygotowaliśmy dla Was najlepsze s�
Wydawnictwo Świętego Wojciecha poleca lekturę obowiązkową na okres Wielkiego Postu.Drogi krzyżoweks. Marek PiedziewiczNowośćFormat: 105×185Liczba stron: 128Oprawa: zintegrowanaISBN: 978-83-8065-203-3Cena: 16 złSi
Informacja prasowaPoznań, 6 grudnia 2019 r.Organizujesz wigilię firmową? Wiemy skąd zamówisz wybitne ciasta!Cukiernia z 55 letnimi tradycjami to rozwiązanie dla twojego biznesu. Planując święta w miejscu pracy lub prezenty
„Przyjaciele dzieci” Elizy Piotrowskiej – nowość z serii Święci uśmiechnięci.Eliza PiotrowskaPrzyjaciele dzieci144 strony, 195×195 mm, oprawa twarda, ISBN 978-83-8065-040-4,cena 29,90 złZapraszamy do miłej i
Informacja prasowa27 listopada 2017 r.Polskie zwyczaje świąteczne – czego nie znajdziemy u naszych sąsiadów?Kolacja wigilijna w rodzinnym gronie, uroczysty obiad w restauracji czy posiłek spożywany po powrocie z pasterki? Zw
Informacja prasowaWarszawa, 6 marca 2016Zrób sobie Dzień Kobiet!Wielkimi krokami zbliża się święto wszystkich kobiet. To wyjątkowa okazja do tego, by spędzić ten dzień inaczej niż zwykle – wyjątkowo. Romantyczny f
Aselma Grϋna „Twój Adwent. 24 rytuały światła”format 105 mm x185 mm |oprawa twarda | stron 136 | cena 20 złCentra handlowe już w listopadzie zaczynają świętować Boże Narodzenie, a Adwent z całym jego urokiem lampion�
Przepis kulinarnyPęczakowa kutia wigilijnaSkładniki:– 150 g maku– 200 g kaszy jęczmiennej pęczak np. marki Halina (2 torebki)– ok. 5 łyżek płynnego miodu– ok. 250 g ulubionych bakalii (rodzynki, orz
Czas świątecznych spotkań to również powrót do starych, tradycyjnych receptur. Czyli do wyjątkowego zestawu potraw, które zarezerwowane są tylko na czas grudniowego ucztowania. Kolacja wigilijna naturalnie postna, ale kolejne
Aromatyczny wigilijny barszcz czerwonyPrzepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!Składniki:– głowy karpia 2 szt.– marchew 3 szt.– pietruszka 2 szt.