POSTNE, ALE NIE NUDNE – ZUPA Z CIECIERZYCY I ZIELONEJ SOCZEWICY Z CHRUPIĄCYM DODATKIEMSkładniki na 4 porcje• ciecierzyca – 300 g• soczewica zielona – 300 g• bulion warzywny – 2 litry• sól i pieprz – do smaku�
Data publikacji: 2017-12-14 , 06:15Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Polacy wydadzą w tym roku na święta zdecydowanie więcej niż w poprzednim. Łącznie przeznaczą na ten cel 22 mld złKategoria: Handel, BIZNESŚrednio p
Św. Stanisław Papczyński – rok po kanonizacji5 czerwca 2016 roku papież Franciszek ogłosił Założyciela Zgromadzenia Księży Marianów świętym Kościoła katolickiego. Od tego czasu kult św. Stanisława Papczyńskiego roz
Data publikacji: 2013-12-24 , 06:00Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Święta spędzane w samotności mogą prowadzić do depresjiKategoria: Psychologia, LIFESTYLENie dla wszystkich święta będą czasem radości, przyjaznej
Warszawa 2020-10-06Sezam na stole świątecznym – w jakiej formie?Święta Bożego narodzenia już za pasem, a co za tym idzie – powinniśmy odpowiednio wcześnie zadbać o asortyment spożywczy związany z tym szczególnym o
08.12.2017Święta to czas dawania i przyjmowania prezentów, dla wielu z nas obie te czynności są bardzo trudne. Upominki mają mnóstwo znaczeń i ujawniają jak postrzegamy innych. Wyniki badania „Prezenty zawsze wywołują emo
Informacja prasowa 5.10.2016 r.Brat Bernard-Marie, „Większa radość jest z dawania. Przysłowia Nowego Testamentu”, liczba stron: 176, cena: 20,00 zł, ISBN: 978-83-7516-919-5Wyłowione „perły Nowego Testamentu”Nowy Testa
Ekologiczne postanowienia noworocznePoczątek roku to czas, który sprzyja refleksjom nad swoimi działaniami oraz nowymi planami. Przedstawiamy więc noworoczne eko postanowienia, które warto wcielić w życie w 2021 roku i utrzyma�
Już jutro Mikołajki, a wraz z nimi nie lada wyznanie jakim jest pierwsza grudniowa okazja do obdarowywania. Przedsmak świątecznej gorączki i wybór upominku dopasowanego do marzeń bliskiej osoby nie jest prostym zadaniem. Co wło
Aromatyczny wigilijny barszcz czerwonyPrzepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!Składniki:– głowy karpia 2 szt.– marchew 3 szt.– pietruszka 2 szt.