Komunikat prasowy Jogurtowo-owocowy miks! Nowe Starbucks Yoghurt Frappuccino?! 01.07.2014 11:39 Starbucks Za oknami lato w pełni. Jednym ze sposobów na upał jest picie jogurtów. Ochładzają organizm, są orzeźwiające i dodają energii. Dla poszukiwaczy cienia w środku upalnego miasta Starbucks? przygotował absolutną nowość – Yoghurt Frappuccino?. Już od 8 lipca wszyscy miłośnicy Starbucks?, którzy mają ochotę na coś innego niż kawę, będą mogli poczuć chłodzącą moc delikatnego jogurtu połączoną ze słodyczą musu ze świeżych owoców. Do wyboru w dwóch wyjątkowych jogurtowo-owocowych smakach: Red Berry Yoghurt Frappuccino? i Banana Yoghurt Frappuccino?. Słodkie i przepyszne owocowe trio ? Red Berry Yoghurt Frappuccino? Kto nie lubi orzeźwiających koktajli przygotowywanych ze świeżych owoców? Red Berry Yoghurt Frappuccino? to podbijające smakiem podniebienie połączenie truskawek, malin, żurawiny oraz aksamitnego jogurtu. Zmiksowany z jogurtem słodki owocowy mus idealnie gasi pragnienie i jest świetnym uzupełnieniem leniwych przechadzek w letnie dni. Bananowy zawrót głowy z Banana Yoghurt Frappuccino? Chcesz odsapnąć, na chwilę schować się przed letnim skwarem? Spróbuj Banana Yoghurt Frappuccino?. To nowy napój przygotowywany z musu z najbardziej dojrzałych bananów i przepysznego jogurtu. Blendowane z jogurtem owoce tworzą perfekcyjną kremową kombinację, rozpieszcząją zmysły i dodają słodyczy każdej słonecznej chwili. Rodzina Frappuccino? się powiększa Frappuccino? to napój znany fanom Starbucks? od dawna. Pomysł na Frappuccino narodził się kilkanaście lat temu w Santa Monica w Kalifornii dzięki baristom i klientom Starbucks?. To właśnie klienci prosili pracowników tamtejszej kawiarni o to, by stworzyli dla nich napój na zimno z kruszonym lodem. A więc bariści, chcąc spełnić życzenia gości, zaczęli miksować Iced Latte czy Iced Mochę. W taki sposób przyrządzono najbardziej rozpoznawalny na świecie napój – Frappuccino?. W 1995 roku Frappuccino? na stałe wprowadzono do oferty Starbucks?. Dotychczas można było spróbować kawowego lub mlecznego Frappuccino?, bawić się smakami, dodawać syropy: waniliowy, karmelowy, czekoladowy, orzechowy, malinowy, miętowy, Irish Cream czy migdałowy, poprosić o bitą śmietanę albo słodką polewę. Rodzina blendowanych napojów Starbucks? powiększy się o jogurtowo-owocowe koktajle ? Yoghurt Frappuccino? już od 8 lipca. Przyjdź do kawiarni i zakochaj się w nowym Yoghurt Frappuccino?!
