W menu na wyjątkowe okazje nie może zabraknąć przystawki. W tej roli świetnie sprawdzą się domowej roboty focaccie z aromatycznym rozmarynem, ale w wersji z pełnoziarnistą mąką. Idealnym uzupełnieniem dla chrupiących chleb
Informacja prasowa 27 listopada 2017 r. Polskie zwyczaje świąteczne – czego nie znajdziemy u naszych sąsiadów? Kolacja wigilijna w rodzinnym gronie, uroczysty obiad w restauracji […]
Choć większość Polaków deklaruje, że sfinansuje święta z własnych oszczędności, w ostatnim kwartale roku zawsze zaciąganych jest najwięcej kredytów gotówkowych. Tymczasem – jak przekonuje Joanna Mróz, wykładowca Wyż
Trudno wyobrazić sobie Wielkanoc bez tradycyjnych wypieków – puszystych bab i wielobarwnych mazurków. Święta to także idealny czas na cukiernicze eksperymenty, których bazą mogą być […]
POSTNE, ALE NIE NUDNE – ZUPA Z CIECIERZYCY I ZIELONEJ SOCZEWICY Z CHRUPIĄCYM DODATKIEM Składniki na 4 porcje • ciecierzyca – 300 g • soczewica […]
Polacy uwielbiają mięsne przysmaki. Kiełbasy, szynki i inne wędliny często goszczą na rodzimych stołach. Cenimy sobie w nich wysoką jakość i tradycyjny, domowy smak. Do […]
Informacja prasowa 10 grudnia 2018, Nowy Sącz Świąteczny bigos w nowej odsłonie Bigos to jedno z wielu dań, które składa się na tradycyjny zapach świąt. […]
Warszawa, 9 listopada 2020 r. Gęsina na św. Marcina – gęsie mięso w wydaniu Ewy Wachowicz 11 listopada na imieninach Świętego Marcina króluje… gęsina. Aby […]
Wojciech Mecwaldowski twierdzi, że promowanie Bożego Narodzenia już na początku listopada nie jest dobrym pomysłem. Wszystko ma swój czas i na świąteczną atmosferę również przychodzi właściwy moment.
Świąteczne historie – moc bakalii Wspólne ubieranie choinki, pieczenie ciasteczek, lepienie pierogów z przepisu babci… to tradycje, które zbliżają nas do siebie. Już za chwilę […]