Wiadomości branżowe

Poświąteczne porządki w kuchni z marką WINIARY

Komunikat prasowy Poświąteczne porządki w kuchni z marką WINIARY 28.12.2011 10:34 Winiary Kolejne Święta Bożego Narodzenia za nami. Pozostały po nich radość z otrzymanych prezentów, pachnąca choinka oraz produkty spożywcze, które możemy znaleźć na półkach naszych lodówek i zamrażarek. Co możemy zrobić z jedzeniem, które pozostało po Świętach Bożego Narodzenia? Marka WINIARY proponuje kilka przepisów, dzięki którym unikniemy marnowania żywności. Składniki, które znajdziemy po świętach w naszych kuchniach, mogą posłużyć nam do przygotowania wielu smacznych i pożywnych dań. Wędliny, gotowane ziemniaki, kapusta kiszona czy pierogi z grzybami mogą zostać wykorzystane w potrawach, które nie są uznawane za typowo świąteczne. Co więcej, wykorzystanie składników, które już znajdują się w naszych lodówkach sprawi, że unikniemy poczucia marnowania żywności, co dodatkowo odbije się pozytywnie na naszym domowym budżecie. Marka WINIARY proponuje przepisy na potrawy przygotowane ze składników z poświątecznych stołów. Omlet z ziemniakami (4 porcje) Ziarenka Smaku WINIARY 8 jajek 4 łyżki mleka 4 ugotowane ziemniaki 200 g szynki lub innej wędliny 4 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki masła 2 łyżki oleju 200 g pomidorków koktajlowych Jajka wbijamy do miski, dodajemy mleko i Ziarenka Smaku. Ziemniaki kroimy w plastry, a szynkę w paski. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Na patelni rozgrzewamy po łyżce masła i oleju, wlewamy połowę masy i smażymy omlet. Z pozostałej części masy przygotowujemy drugi omlet. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem i dekorujemy połówkami pomidorków. Barszcz czerwony z pierogami (4 porcje) 8 pierogów z kapustą i grzybami 1 Barszcz Czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY Co zrobić z pierogami, które zostały nam po kolacji wigilijnej? Odpowiedź jest prosta, wystarczy przyrządzić Barszcz Czerwony Ekspresową Zupę WINIARY według przepisu na opakowaniu i podać z ugotowanymi lub podsmażonymi na oleju pierogami, by otrzymać pyszny obiad dla całej rodziny. Zapiekanka ziemniaczana z szynką (4 porcje) 1 Pomysł na? Zapiekankę makaronową z serem WINIARY 200 ml śmietanki 12% 500 g ugotowanych ziemniaków 200 g pora 150 g szynki wiejskiej 2 łyżki oliwy z oliwek 100 g startego sera żółtego sól, pieprz Pomysł na… Zapiekankę makaronową z serem WINIARY łączymy ze śmietanką oraz 200 ml wody, zagotowujemy. Ziemniaki i pora kroimy w plastry, a szynkę w paseczki. Pora podsmażamy na oliwie, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Pokrojone ziemniaki łączymy z porem i szynką oraz przekładamy do żaroodpornego naczynia. Do przygotowanej zapiekanki dodajemy rozrobiony Pomysł na? oraz starty żółty ser. Pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180?C. Smacznego! *** WINIARY to marka, która od 70 lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej produkty inspirują nowoczesne panie domu do przygotowywania najsmaczniejszych potraw dla całej rodziny. Zupy, buliony, sosy, Pomysły na?, dania instant, majonezy, przyprawy, galaretki, kisiele, czy budynie ? w sumie ponad 200 różnych wyrobów kulinarnych WINIARY, które pozwalają w szybki i prosty sposób przyrządzić domowy posiłek. Na stronie www.winiary.pl nowoczesne panie domu znajdą przepisy oraz inspiracje kulinarne na każdy dzień.

A to już wiesz?  Aukcje charytatywne - internetowa pomoc dla Krzysztofa Globisza

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy